Lamp peertje ligt op de zijkant in het gras, het lampje staat symbool voor groene energie.
Verduurzaming Investeren in een groenere wereld. Juist nu.

Duurzaam omgaan met energieverbruik. Natuurlijk wil je hier als ondernemer aan bijdragen. Weet je niet hoe? Geen zorgen, wij denken met je mee. Klimaatverandering kunnen we tenslotte alleen tegengaan door samen te verduurzamen. Van het gebruik van gas overstappen elektriciteit is daar een voorbeeld van. Maar heb je weleens nagedacht over de maatregelen die je kunt nemen om jullie bedrijfsruimte(s) energiezuiniger te maken?

Energie Trust draagt graag bij aan een betere wereld. We juichen het dan ook toe wanneer ondernemers deze stappen naar verduurzaming willen zetten. En om dit zo laagdrempelig mogelijk te maken, nemen wij de soms tijdrovende en/of ingewikkelde zaken graag voor onze rekening. Wij laten onderzoek doen door experts, kijken naar de mogelijkheden en stellen stappen voor waarmee jij met jouw bedrijf kunt verduurzamen. Kies je voor het plaatsen van verduurzamende apparatuur, dan regelen wij dat dit door een erkend specialist wordt gedaan.

Hoe kan ik mijn bedrijf verduurzamen?

Er zijn verschillende manieren waarop je je bedrijf kunt verduurzamen. Een ervan is kijken naar je bedrijfsruimte of -pand. Door ervoor te zorgen dat de isolatie op orde is, met bijvoorbeeld dubbel glas of muurisolatie, ben je al duurzaam bezig. Het soort energie en de hoeveelheid die je gebruikt, spelen natuurlijk ook een essentiële rol. Kies je voor zonnepanelen voor het opwekken van groene stroom of ga je voor een warmtepomp die jullie kantoor verwarmt?

Energy Trust gelooft heilig in de verduurzaming in energie. We kijken daarom heel goed naar regelgeving op het gebied van schone energie en het verbruik van gas. Zo zijn we in staat om actuele adviezen aan onze klanten te geven. Door in te zetten op het verduurzamen van je bedrijfspand of ruimte kun je jouw ecologische voetafdruk drastisch verminderen. Dat is niet alleen leuk voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Denk je na over de aanschaf van een warmtepomp? Heel goed, ze bieden nogal wat voordelen. Ze zijn energiezuinig en goed voor het milieu. Dat betekent dat je energierekening omlaag gaat en de CO2-uitstoot vermindert. Warmtepompen kunnen zowel verwarmen als koelen, wat ervoor zorgt dat jij en je medewerkers het hele jaar door in een aangename temperatuur werken. Oké, de aanschaf is even een investering. Op de lange termijn bespaar je echter behoorlijk op de operationele kosten. Om de aanschaf van een warmtepomp aan te moedigen, geeft de overheid bovendien subsidies en belastingvoordelen.

Houdt er rekening mee dat warmtepompen ook nadelen hebben. De aanschafkosten zijn hoog en ze vragen best wat ruimte voor installatie. Bij extreme temperaturen werken warmtepompen soms minder goed en dat kan de energiekosten verhogen. Tot slot hebben warmtepompen regelmatig onderhoud nodig. Kortom: best wat zaken om rekening mee te houden. Lukt het je hierdoor niet om een beslissing te maken? Energy Trust is here to help!

Zonnepanelen

Een andere manier om duurzaam te ondernemen en te besparen op de energiekosten, is door zonnepanelen te plaatsen. Je wekt de energie dan zelf op om het vervolgens ook zelf te gebruiken. De stroom die je niet verbruikt, wordt automatisch teruggeleverd aan het stroomnet. Of we in Nederland wel genoeg zonuren hebben om zonnepanelen op volle toeren te laten draaien? Absoluut. Goed om te weten: niet alle daken zijn direct geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Kies je voor verduurzaming via Energy Trust, dan checken wij jouw daken uitvoerig voordat we overgaan tot plaatsing. Zo geniet jij in meerdere opzichten van de zon.

Zelf stroom opslaan met de thuisbatterij

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is de thuisbatterij ook heel interessant voor zakelijk gebruik. Met een thuisbatterij optimaliseer je jouw energieopslag. Jij bepaalt wanneer je het gebruikt waardoor je in de meeste gevallen op de energiekosten bespaart.

Natuurlijk speelt ook hier de verduurzaming een leidende rol. Door gebruik te maken van zonne- of windenergie verklein je jouw ecologische voetafdruk en verminder je de CO2-uitstoot. Goed voor het milieu, maar zeker ook voor de reputatie van het bedrijf. Voor veel werkzoekend talent telt duurzaamheid zelfs zwaarder dan de arbeidsvergoeding.

Aan de slag?

Voor verduurzamende diensten en maatregelen heb je bij Energy Trust verschillende mogelijkheden. We luisteren graag naar jouw wensen en kijken nauwkeurig naar de opties die daar het beste bij passen. Het enige wat jij hoeft te doen, is nadenken over de wijze van verduurzamen en de manier waarop wij jou daarbij mogen helpen.

Ontzorgen, adviseren, besparen en verduurzamen. In Energy Trust vind jij een betrouwbare partner.

Contact image

Jordi van Energy Trust

Nu online

Welkom bij Energy Trust, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media